Man aangehouden in Waalwijk voor wapenbezit

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Waalwijk - Een 36-jarige man is dinsdag 16 juni 2020 omstreeks 20.25 uur in de wijk Zanddonk aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie. Na een melding werd bij hem in de woning een op een echt gelijkend vuurwapen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het ging om een balletjespistool.

De politie kreeg dinsdagavond een melding dat een man in de tuin van een woning stond te zwaaien met een zwartkleurig vuurwapen. Hij zou daarbij richten op woningen aan de achterzijde van de tuin. Agenten gingen met hond en voorzien van schild ter plaatse en troffen in de woning een vrouw en twee kinderen aan. De man was te voet weggegaan maar werd in de omgeving aangetroffen en staande gehouden. In de voorraadkast in de woonkamer werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen waarna de 36-jarige bewoner werd gearresteerd. Het wapen is onderzocht, het blijkt te gaan om een op een echt vuurwapen gelijkend luchtdrukpistool. Het is voor afdreiging geschikt en daarmee strafbaar om dergelijke handelingen te doen als de verdachte deed.

Adverteren op InWaalwijk.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InWaalwijk.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Waalwijk
09:22

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief