Gemeente Waalwijk en Van Wijlen maken sportpark de Gaard duurzaam

20 dagen geleden gepubliceerd

Sportpark De Gaard in Landgoed Driessen wordt verduurzaamd door gemeente Waalwijk en lokale ondernemer Van Wijlen. Het kunstgrasveld van RWB wordt gerenoveerd, er wordt een nieuw kunstgrasveld aangelegd bij NEO’25 en de natuurgrasvelden worden klimaatbestendig en waterneutraal gemaakt.

Investeren in sport

Wethouder Timon Klerx, verantwoordelijk voor sport, is blij met de investering. Hij benadrukt het belang van sport en bewegen in Waalwijk en de ambitie om iedere inwoner een leven lang plezier te laten beleven aan sporten en bewegen. Met de renovatie en aanleg van de kunstgrasvelden bij RWB en NEO’25 wordt voorkomen dat er wachtlijsten ontstaan. Verder wordt het sportpark verduurzaamd met ledverlichting.

Blauw sportpark

Het klimaat verandert en daarom wordt het sportpark klimaatadaptief gemaakt. Water uit natte periodes wordt opgevangen en bewaard om de velden te besproeien als het droog is. Dit zorgt ervoor dat de leden van RWB en NEO’25 vaker en langer kunnen blijven spelen op de velden.

Subsidie

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Brabant en het Rijk. Adviesbureau Newae begeleidt en ondersteunt bij het ontwerp en de realisatie van dit project.