Activisten verstoren optreden Lenny Kuhr, politie start onderzoek

4 maanden geleden gepubliceerd

Een optreden van zangeres Lenny Kuhr in Theater de Leest in Waalwijk is zondagmiddag 24 maart 2024 verstoord door vier activisten. De verstoring bestond uit het verstoren van de openbare orde en beledigingen naar de zangeres. Na het incident heeft Lenny Kuhr aangifte gedaan van belediging, smaad en laster. De politie is een onderzoek gestart.

Verloop van het incident

Tijdens het vierde nummer van het optreden bestormden drie vrouwen en een man het podium. Ze riepen leuzen zoals “From the River to the sea” en beschuldigden Kuhr van terrorisme en moord. Hierbij verwezen ze ook naar het feit dat Kuhr’s kinderen en kleinkinderen in Israël wonen. Een van de demonstranten zwaaide met een Palestijnse vlag en flyers werden door de zaal gegooid.

Het viertal werd door medewerkers van het theater en begeleiding van de zangeres naar buiten geleid. Een van de vrouwen verzette zich door op een trap te gaan zitten.

De politie werd om 15.25 uur over het incident geïnformeerd, maar bij hun aankomst waren de activisten al vertrokken. De politie heeft nog tevergeefs naar hen gezocht. Het viertal bestond uit een man van ongeveer 25 jaar oud met een rode muts en drie vrouwen van ongeveer 25, 55 en 65 jaar oud.

Voortzetting concert en onderzoek

Na het tumult hervatte Kuhr haar concert. De recherche van het team Langstraat is een onderzoek gestart naar het incident. Twee getuigen zijn al gehoord en de reservering, camerabeelden en geluidsfragmenten worden onderzocht.