Mogelijke Dealer Opgepakt na Wegwerpen Sok met Drugs

4 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 29 maart 2024 werd een 22-jarige verdachte uit Oosterhout aangehouden op verdenking van drugsdealen. De verdachte probeerde te ontsnappen aan zijn arrestatie door een sok met drugs uit zijn rijdende auto te gooien.

Achtervolging op de Ambrosiusweg

Twee agenten surveilleerden in een opvallende politieauto op de Ambrosiusweg. Ze zagen een auto rijden waarvan ze vermoedden dat er drugs vanuit werd gedeald. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, verhoogde deze zijn snelheid in plaats van te stoppen.

De agenten zagen iets uit het raam gegooid worden toen de auto de Fransen van der Puttestraat in reed. Ze onthielden de plek maar gingen door met de achtervolging. De bestuurder koos uiteindelijk toch om te stoppen.

Vondst van de Sok

Eén van de agenten liep terug naar de plek waar iets uit het raam was gegooid. Daar vond hij een sok langs de weg met daarin meerdere gripzakjes verschillende soorten harddrugs.

Gevolgen voor de Verdachte

Bij aankomst op het politiebureau besloot de Officier van Justitie dat het bezit van 34 zakjes (in totaal 3,5 gram) niet genoeg bewijs was om de man te vervolgen voor dealen. De verdachte wordt daarom alleen vervolgd voor het bezit van de drugs.