Steekincident bij migrantencomplex Waalwijk: Zeven aanhoudingen, drie gewonden

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 31 maart 2024 vond er een steekincident plaats bij een complex aan de Prof. Veltmanweg in Waalwijk, waar voornamelijk arbeidsmigranten worden gehuisvest. Het incident vond plaats na een ruzie op de parkeerplaats van het complex, die aanzienlijk uit de hand liep. Er zijn zeven verdachten aangehouden, waarvan drie gewond zijn geraakt.

Wat gebeurde er?

De eerste melding van het incident kwam om 5.55 uur binnen bij het Operationeel Centrum. De meldingen waren dusdanig ernstig dat meerdere politie-eenheden naar het complex werden gestuurd, waaronder een hondengeleider met zijn hond.

Bij aankomst troffen de agenten enkele gewonden aan. In één van de kamers werd een vrouw aangehouden die meerdere messen bij zich had. De exacte toedracht van het incident is nog onduidelijk, maar het lijkt te gaan om een ruzie tussen een prostitué, haar begeleider, klanten en andere bewoners van het complex.

De verdachten

Er zijn in totaal zeven mensen aangehouden, allen afkomstig uit Roemenië. Dit betreft vier mannen en drie vrouwen. Drie van de zeven verdachten zijn gewond geraakt tijdens het incident. Eén van de gewonden moet in het ziekenhuis blijven vanwege een steekwond. De overige zes verdachten zijn naar het politiebureau gebracht waar de recherche de zaak verder zal onderzoeken.