Bewoner betrapt inbreker in Waalwijk

4 maanden geleden gepubliceerd

Een bewoner van een appartement aan de Anna van Buurenstraat in Waalwijk heeft vannacht een inbreker betrapt. De inbreker vluchtte na de ontdekking, en er is vermoedelijk niets buitgemaakt.

Oog in oog met een inbreker

Rond 02.15 uur werd de bewoner wakker doordat zijn hond blafte. Toen hij geluiden hoorde vanuit de keuken, ging hij poolshoogte nemen. Hij trof een persoon op zijn balkon, die met zijn handen de ruit insloeg. De bewoner vluchtte naar zijn slaapkamer en belde de politie.

Inbreker op de vlucht

Terwijl de bewoner in zijn slaapkamer was, hoorde hij dat er in zijn woonkamer en kasten werd gerommeld. De inbreker is vervolgens gevlucht. De politie heeft nog tevergeefs in de omgeving naar hem gezocht.

Onderzoek en oproep

Er is bloed gevonden in de woning, wat erop wijst dat de inbreker zich mogelijk verwondde bij het inslaan van de ruit. Ook werd er een ladder ontdekt, waarschijnlijk gebruikt door de inbreker om het balkon te bereiken. De politie voert een buurtonderzoek uit en bekijkt camerabeelden. De bewoner heeft aangifte gedaan van poging tot inbraak.

Er wordt opgeroepen aan iedereen die vannacht iets heeft gezien dat met deze inbraak te maken kan hebben, of andere informatie heeft, om contact op te nemen met de politie van team Langstraat of Meld Misdaad Anoniem.