Explosief ontploft aan het Kapelaan Koopmansplein in ’s-Hertogenbosch

Normal aangepastpolitieauto

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag 27 juli is bij een pand op het Kapelaan Koopmansplein in ’s-Hertogenbosch een explosief ontploft. Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen. Wel is in de nabije omgeving van het pand schade aangericht. De recherche doet onderzoek naar dit incident.

Materiële schade

Iets voor 2.30 uur vannacht werden bewoners aan het Kapelaan Koopmansplein opgeschrikt door een explosie. De buurtbewoners werden daarop door de veiligheidsdiensten in veiligheid gebracht.
Bij het pand werden 2 explosieven aangetroffen, waarvan er één is afgegaan. Hierbij werd vooral buiten materiële schade aangericht. Het explosief vernielde onder andere 5 auto’s die vlakbij het pand geparkeerd stonden.

Explosieve Opruimingsdienst

De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft ter plaatse onderzoek gedaan en heeft het explosief dat niet is ontploft voor aanvullend onderzoek meegenomen. Na dit onderzoek konden de buurtbewoners weer terug naar hun eigen woning.

Dit artikel verscheen eerst op Den-Bosch.nu

Adverteren op InWaalwijk.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InWaalwijk.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Waalwijk
17:33

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief