Gratis Compost en Kans op Compostbak in Waalwijk

5 maanden geleden gepubliceerd

De inwoners van de gemeente Waalwijk kunnen op zaterdag 23 maart gratis compost ophalen bij de milieustraat in Sprang-Capelle, aan de Dullaertweg. Dit initiatief is bedoeld om de inwoners te bedanken voor het goed scheiden van GFT en groenafval. Daarnaast worden er dit jaar opnieuw vijf compostbakken weggegeven om meer inwoners aan te moedigen te gaan composteren.

Ophalen van de Compost

Het ophalen van de gratis compost kan plaatsvinden tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 15.00 uur. De inwoners dienen zelf een geldig legitimatiebewijs en een schep, emmer of zak mee te brengen. Er kan maximaal 1 kuub compost per persoon meegenomen worden.

Win een Compostbak

Dit jaar worden er opnieuw vijf opvouwbare compostbakken van 300 liter verloot, na het succes van vorig jaar. Om kans te maken op een compostbak kunnen de inwoners van de gemeente Waalwijk een mailtje sturen met hun huisadres en telefoonnummer. Aanmelden kan tot en met 22 maart.

Voordelen van Compost

Compost, gemaakt van GFT, is een nieuwe grondstof en is dus waardevol. Het hergebruik van afval is goed voor het milieu. Daarnaast verbetert compost de tuinbodem en zorgt het voor de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Wanneer het gemengd wordt met tuinaarde, is compost geschikt voor alle tuinplanten.