Grote vuurwerkvondst in woning in Nieuwendijk na anonieme tip

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

De politie heeft gisteren in een woning aan de Zandsteeg 202 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Twee mannen, 26 en 28 jaar, die in de woning verbleven zijn aangehouden. De politie kwam het adres op het spoor na een tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

De politie van het team Dongemond investeerde de afgelopen twee weken na het aantreffen van een drugslab aan de Zandsteeg in het verhogen van de meldingsbereidheid van de inwoners van Nieuwendijk. Recent kwam via Meld Misdaad Anoniem een tip binnen dat in een woning aan de Zandsteeg een grote partij illegaal vuurwerk zou liggen.

Actie

Na verder onderzoek bleek dat het om een serieuze melding ging waarna gisteren, vrijdag 18 december 2020, tot actie werd overgegaan. In de bedoelde woning werd op zolder en de woonkamer een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen. De twee mannen die in het pand verbleven zijn aangehouden. De gemeente Altena is van de vondst op de hoogte gesteld en gaat bestuurlijk optreden.

Oproep

Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Vervoer over de weg en opslag in een woonwijk creëert extra veiligheidsrisico’s. Je moet er niet aan denken dat vuurwerk, soms met de kracht van een granaat, ontploft in een woonwijk. Daarom waardeert de politie het des te meer als alerte mensen de politie waarschuwen bij het vermoeden van illegaal of zelfgemaakt vuurwerk. Vermoedt u dat iemand dit in huis heeft, twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Adverteren op InWaalwijk.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InWaalwijk.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Waalwijk
19:51

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief