Illegaal feest met bijna 1000 aanwezigen beëindigd door ME

9 maanden geleden gepubliceerd

Een illegaal feest met bijna 1000 bezoekers in een lege loods in Waspik is in de vroege uren van zondag 29 oktober 2023 beëindigd door de Mobiele Eenheid (ME). Het feest zorgde voor veel overlast door luide muziek en illegaal geparkeerde auto’s en campers in de omgeving van de Hooiweg.

Meldingen en interventie

De eerste meldingen over het feest kwamen rond 1.00 uur ‘s nachts binnen bij het Operationeel Centrum van de politie. Politie-eenheden werden vervolgens naar de locatie gestuurd. Al snel bleek dat het om een georganiseerd illegaal feest ging, bezocht door mensen uit diverse landen.

Bij aankomst van de politie, werd geprobeerd om in overleg met de organisatoren de geluidsoverlast te stoppen. Echter, deze wilden hier niet aan meewerken. Ook werd er meerdere malen met zwaar vuurwerk gegooid. Daarom werd besloten om de ME op te roepen. De surveillance-eenheden konden hierdoor hun normale werkzaamheden hervatten.

Ontruiming en nasleep

Toen de ME arriveerde, werd de sfeer grimmiger en werden toegangen tot de loods gebarricadeerd. Uiteindelijk stopte de muziek en begon de ontruiming. Rond 4.30 uur was het pand weer leeg. Er zijn geen aanhoudingen verricht tijdens het beëindigen van het illegale feest.

Er worden mogelijk stappen ondernomen tegen de organisatoren van het illegale evenement. Ook wordt de eigenaar van het pand op de hoogte gesteld, om te kijken hoe dergelijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.