Jongen (15) aangehouden voor inbraakpoging en bezit harddrugs in Waalwijk

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Waalwijk - De politie hield in de nacht van vrijdag 19 juni op zaterdag 20 juni een 15-jarige jongen uit Drunen aan. Hij wordt verdacht van een inbraakpoging bij een juwelier aan de Julianastraat. Ook had hij een aantal zakjes met vermoedelijk harddrugs op zak.

Surveillerende agenten reden die nacht rond 03.00 uur door Waalwijk. Toen zij in de omgeving van de Stationsstraat reden, zagen zij iemand hard wegrennen die zijn hoofd had bedekt. Omdat dit hun aandacht trok, besloten zij achter deze persoon aan te gaan. Uiteindelijk werd de jongen gecontroleerd op De Els. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd hij gefouilleerd. Hierbij kwamen er meerdere zakjes met vermoedelijk harddrugs tevoorschijn. De zakjes met inhoud zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Inbraakpoging

Vrijwel direct na deze controle, kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een inbraakpoging bij een juwelier aan de Julianastraat. Een getuige zag hierbij twee jongens wegrennen. Een van hen bleek te voldoen aan het signalement van de jongen die gecontroleerd werd. Hij werd aangehouden voor de inbraakpoging en voor het bezit van de vermoedelijk verdovende middelen. Een tweede verdachte is niet aangetroffen.

Adverteren op InWaalwijk.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InWaalwijk.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Waalwijk
18:30

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief