Man beroofd na datingafspraak in Waalwijk

5 maanden geleden gepubliceerd

Een 59-jarige man is op zondag 3 december 2023 bij een datingafspraak op de Ir. Lelystraat in Waalwijk op gewelddadige wijze beroofd van zijn mobiele telefoon en pinpas. Het incident vond plaats omstreeks 19.00 uur.

Gewelddadige beroving

Het slachtoffer had een afspraak met iemand die hij op een datingsite had ontmoet. Ter plaatse drongen twee mannen zijn auto binnen. De man werd in zijn gezicht geslagen en bedreigd met een vuurwapen. Hij liep een hoofdwond op en moest zijn telefoon en bankpas afgeven. De daders renden weg en het slachtoffer sloeg alarm bij vrienden.

Daderprofiel

Eén van de daders heeft een blanke huidskleur, droeg een grijs trainingspak met capuchon en is ongeveer 25 jaar oud. De andere dader is wat ouder, circa 35 jaar en droeg zwarte kleding.

Oproep voor getuigen

De politie zoekt getuigen van deze beroving in Waalwijk. Personen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de daders, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Waarschuwing

De politie waarschuwt voor het risico van datingafspraken met onbekenden. Er zijn gevallen bekend waarbij straatrovers en overvallers potentiële slachtoffers via datingsites naar bepaalde locaties lokken om hen vervolgens te beroven. Bij het maken van een afspraak met een onbekende wordt geadviseerd om de locatie te delen met iemand in de omgeving en de eerste keer niet thuis af te spreken, maar in een publieke gelegenheid.