Nieuwe familietentoonstelling opent op 20 april 2024 in het Schoenenkwartier

5 maanden geleden gepubliceerd

Verken de wereld in andermans schoenen

Vanaf 20 april kunnen bezoekers in het Schoenenkwartier letterlijk in andermans schoenen stappen. De nieuwe tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ belooft een inzichtelijke ervaring die respect voor anderen stimuleert. Door verschillende schoenen aan te trekken, komen bezoekers hindernissen tegen en ervaren ze wat de schoen voor hen doet. Deze unieke ervaring belooft nieuwe inzichten en moedigt aan om buiten de comfortzone te stappen.

Meedoen en bewustwording

In het Schoenenkwartier draait het niet alleen om kijken en leren, maar ook om meedoen en bewustwording. Schoenen vormen een deel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. Deze nieuwe tentoonstelling past naadloos in deze visie. Centraal staat de vraag: ‘Wie ben jij? Welke schoenen trek jij aan en hoe voel je je dan?’ Bezoekers krijgen de kans om schoenen uit te proberen die ze nog nooit hebben gedragen, en ervaren wat verschillende soorten schoenen met hen doen.

Speciaal voor families

De tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ is een ideale uitstap voor families met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De fysieke hindernissen die kinderen ervaren en de mentale uitdagingen voor volwassenen maken de tentoonstelling een spannende doe-ervaring.

Vanaf 20 april

De tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ is te zien vanaf zaterdag 20 april in het Schoenenkwartier te Waalwijk. De tentoonstelling is samengesteld met de hulp van tweedejaars studenten van de Reinwardt Academie museologie.

Over het Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier neemt een unieke positie in binnen het culturele landschap van Nederland. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium verbindt het op vernieuwende wijze het ambacht van de schoenmaker met orthopedie, mode & design en industriële productontwerpers. Met een unieke collectie van 20.000 objecten is het het enige Schoenenkwartier in Nederland.