Oplichting in Waalwijk: Inwoner voor €7500 beroofd

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een inwoner van Waalwijk is slachtoffer geworden van oplichting, waarbij een bedrag van €7500 is ontvreemd van zijn bankrekening. De oplichter deed zich voor als een bankmedewerker en wist op deze manier de pinpas en codes van het slachtoffer te bemachtigen.

Hoe het gebeurde

Het slachtoffer werd benaderd door de crimineel die zich voordeed als een medewerker van de fraudeafdeling van de bank. De inwoner van Waalwijk werd verzocht om een telefoonnummer te bellen. Tijdens dit telefoongesprek werd de inwoner overtuigd om zijn pinpassen en codes af te geven. Dit werd gedaan door een nepkoerier die in een zwarte Volkswagen Golf met getinte ramen kwam.

De diefstal

Nadat de nepkoerier de pinpassen en codes had ontvangen, werd er op verschillende locaties in Waalwijk geld gepind. Het totaalbedrag dat van de rekening van het slachtoffer is gehaald, bedraagt ruim €7500.

Oproep tot hulp

De oplichter is tijdens het pinnen gefilmd. Met deze beelden hoopt de politie de dader te kunnen identificeren. Wie informatie heeft of een vermoeden heeft over de identiteit van de man op de beelden, wordt gevraagd contact op te nemen. Het is van belang dat deze praktijken worden gestopt om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.