SailWise viert 50-jarig jubileum met open dag, nautische markt en reünie

4 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 13 april 2024 viert SailWise haar 50-jarig jubileum met een watersportfeestdag. Dit evenement is speciaal georganiseerd voor de inwoners van Enkhuizen en omstreken. SailWise organiseert jaarlijks ruim 100 actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking.

Open dag: Ontdek de Lutgerdina en Beatrix

De festiviteiten beginnen om 12.00 uur met een open dag in de Compagnieshaven. Tijdens deze open dag zal de rolstoeltoegankelijke tweemastklipper, de Lutgerdina van SailWise, haar loopplank uitleggen voor het publiek. Daarnaast is er de mogelijkheid om de volledig aangepaste catamaran, de Beatrix, te bekijken. Ook zullen er twee nieuwe rolstoeltoegankelijke catamarans aanwezig zijn van de Portugese werf Inclusion Sailing.

Nautische markt: Van allerlei nautische producten en diensten

Tegelijk met de open dag is er ook een nautische markt, die de start van het watersportseizoen in Enkhuizen inluidt. Verschillende bedrijven en verenigingen zullen een diversiteit aan nautische producten en diensten aanbieden. Onder andere Joosten Watersport, de Evenementencommissie Enkhuizer Watersport Vereniging Almere (EWVA), Compagnieshaven en de KNRM zullen aanwezig zijn.

Reünie: Een samenzijn vol herinneringen en blik op de toekomst

SailWise sluit de dag af met een reünie in Restaurant de Mastenbar in de Compagnieshaven. Oud-deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van SailWise zullen samenkomen om herinneringen op te halen en vooruit te kijken naar de toekomst van toegankelijke watersport voor mensen met een beperking.

Het 50-jarig jubileum van SailWise heeft als motto meegekregen: Grenzen verleg je samen. Sinds de oprichting in 1974 heeft SailWise duizenden mensen met een beperking geholpen om hun grenzen te verleggen op het water. Iedereen is welkom op deze bijzondere dag om deze mijlpaal samen te vieren.