Vraag advies of een offerte aan voor een vloer of straatwerk wat niet te zwaar is of straat werk wat niet verzakt

Normal verzakten straat stenen
Afbeelding: Redactie

Veel Nederlanders hebben last van een bodem verzakking in de tuin. Onder meer in de regio Almere zorgt slappe bodem voor een bodemdaling variërend tussen 0,5 en 2 cm per jaar. Als de bodem te slap is, kan bestrating met een te hoog gewicht hierdoor gemakkelijk wegzakken. En als op die bodem zand ligt is er bovendien een grote kans dat dit zand wegspoelt. Daardoor kan de grond nog meer gaan verzakken. En ligt er dan toevallig een mooi terras of een oprit op dat zand, dan kunt u daarnaar fluiten. Met printbeton op schuimbeton heeft u nooit meer last van verzakkingen, en kunt u jarenlang genieten van een prachtig onderhoudsarm terras.

Straatwerk wat niet verzakt, Hoe ontstaat verzakt straatwerk?

Verzakking heeft verschillende oorzaken. Kleine steentjes verzakken eerder dan een groot formaat tegel, omdat de steen verzakt door het verzakken van de grond. Kleine stenen liggen op kleine delen grond en zakken dus sneller naar beneden. De grote tegels worden echter omhoog gehouden door delen grond die nog niet verzakt zijn.

Verschillende oorzaken van verzakt straatwerk zijn:

  • Gezakt grondwaterpeil. Omdat het een tijd geregend heeft, zit er veel water in de grond. Wanneer dit naar beneden zakt, verplaatst er een deel van de grond. Wanneer dit vaker gebeurt, kan uw straatwerk mee gaan zakken.
  • Grond niet goed ingeklonken. Bij het inklinken van grond haalt u zo veel mogelijk grondwater weg, zodat u grondwaterpeil dat steeds stijgt en zakt kunt voorkomen.
  • Mollengangen. Wanneer u mollen in of rondom uw tuin heeft, kunnen zij de grond onder uw tegels vandaan graven, waardoor ze wegzakken.

straatwerk verdient een goede basis

Verdichten van de ondergrond is uitermate belangrijk en een onmisbare basis voor een goede bestrating die jarenlang mee moet gaan. Verdichten betekent het laag voor laag aantrillen van de ondergrond, waardoor een stabiele ondergrond wordt gevormd. Dit verdichten is nodig omdat er op sommige plaatsen meer zachtere en minder dichte grond is. Bijvoorbeeld omdat er afvoerbuizen dieper onder de grond liggen of omdat er eerder op een bepaalde plaats geen bestrating gelegen heeft en deels wel.

Wanneer het verdichten niet of te weinig gebeurt, zal na enkele jaren (of zelfs maanden al) op bepaalde delen de grond gaan inzakken. Vervolg is een verzakt straatwerk waar op verschillende plekken waterplassen blijven staan. Veel bestratingsbedrijven bezuinigen hierop en kunnen daardoor een scherpe prijs neerleggen. Het resultaat lijkt op het eerste gezicht dan goed, maar al snel volgen de problemen. Erg veel tijd gaat er in het verdichten niet zitten, maar levert wel degelijk een significant langere levensduur op!

Het is van groot belang dat je een product kiest dat geschikt is voor de toepassing. Producten zonder afstandhouder, vellingrand, facet of een anderszins uitgevoerde splintervrije kop, alle siertegels, banenverbanden en alle producten dunner dan 6 centimeter zijn niet toepasbaar op opritten. Ze mogen niet op enige wijze toegepast worden daar waar gebruik anders is dan voetverkeer. Dit omdat bij deze producten door zwaardere belasting dan voetverkeer, drukbelasting ervoor zorgt dat er scherven en / of stukken van het product kunnen springen.

Adverteren op InWaalwijk.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op InWaalwijk.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Waalwijk
09:13

18° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

75%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief