Gemeente Waalwijk doneert 40 Chromebooks aan Stichting de Strohalm

7 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente Waalwijk heeft op 29 september 40 Chromebooks gedoneerd aan de Stichting de Strohalm. De voorzitter van de stichting, Geert van Rooij, heeft de laptops in ontvangst genomen. De stichting zal deze Chromebooks verstrekken aan gezinnen die ze zelf niet kunnen betalen.

Doel van de donatie

Stichting de Strohalm steunt kinderen en hun gezinnen die op of onder het bestaansminimum leven. Door hen een Chromebook te verstrekken, wordt het voor deze gezinnen makkelijker om ‘mee te komen’. De laptops kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om huiswerk te maken, voor ontspanning of om informatie op te zoeken.

De stichting is verheugd met de gift van de gemeente. “Het is onze bedoeling om deze Chromebooks te verstrekken aan gezinnen. Ons uitgangspunt is één Chromebook per gezin. Op deze manier proberen we het voor hen wat makkelijker te maken”, aldus Geert van Rooij.

Handleiding voor gebruik

Stichting de Strohalm heeft een handleiding gemaakt voor de gezinnen over hoe ze de Chromebooks kunnen gebruiken. Hierin staat onder andere hoe ze ermee om moeten gaan. Op deze manier wil de stichting ervoor zorgen dat de gezinnen optimaal gebruik kunnen maken van de gedoneerde laptops.